Vakmanschap in het publieke domein leer je het best in een praktijkleerstraat

Huiselijk geweld, schulden, verward gedrag, agressie en geweld of signalen van mensenhandel. Werk in het publieke domein vergt veel van jouw medewerkers. Die staan in de frontlijn en zijn het gezicht van de overheid. Het vertrouwen van de burger in die overheid daalt rap.

Lees meer

Wat biedt de praktijkleerstraat RadarLAB?

  • 45 trainers
  • 60 trainingsacteurs
  • Gesimuleerde buitenruimte: 2 stegen, 2 pleinen, een Cruyffcourt, openbare toiletten en diverse verkeerssituaties
  • Gesimuleerde binnenruimte: een UWV-kantoor, woonhuis, kroeg met terras, nachtwinkel, wasserette en wijkkantoor
  • 7 leslokalen, een examenlokaal, studio en dojo
  • Gratis parkeren
  • Meerdere oplaadpunten elektrische voertuigen

Daarom is het belangrijk dat publieke dienstverleners weerbaar en wendbaar zijn. Duidelijk en toch empathisch. Met oog voor maatwerk en daardoor betrouwbaar. Hoe fijn zou het zijn om structureel bezig te zijn met het ontwikkelen van je medewerkers? En teams gewoon vaker te laten oefenen?

Hoe ga je om met verwarde personen op straat? Hoe ondersteun je een kwetsbaar huishouden en geef je ze tegelijkertijd zelfregie? Hoe stel je grenzen aan agressie van burgers en blijf je toch empathisch? Simpelweg door veel te oefenen en te reflecteren.  Je organisatie heeft dus leertrajecten nodig die aansluiten op de actualiteit en partners die inspireren.

En precies dat vind je maar op één plek: in de praktijkleerstraat van RadarLAB! Hier trainen we echt alles! Aanhoudingen, conflicthantering, motiverende gespreksvoering, omgaan met moeilijke gesprekken in een levensecht nagebootste werkomgeving. Met levensechte casussen en professionele acteurs. Zo simuleren we praktijksituaties. Zo ontwikkelen medewerkers zich. En het grote plaatje klopt. Leergangen sluiten aan op de praktijk en op de meest actuele vraagstukken uit de werkpraktijk van jouw medewerkers.

Lees verder onder de slider.

Ontwikkelen medewerkers

Dit gebeurt er in RadarLAB: geoefende praktijksimulaties kijken we terug op video in een nabespreking. In deze methode van social learning zien jouw medewerkers van elkaar hoe ze situaties aanpakken. Gezamenlijk ontwikkelen ze gereedschappen om adequaat in te kunnen spelen op allerlei omstandigheden in de dagelijkse praktijk. Dat dit uiteindelijk de kwaliteit van jullie dienstverlening voor de burger verbetert, hoeven we jou niet uit te leggen.

Blended leren

De praktijk van het werk. Dat is waar het om gaat. Daar laten je medewerkers zien wat ze geleerd hebben. En is die praktijk lastig? Dan krijgen jouw medewerkers in de digitale leeromgeving persoonlijke feedback en adviezen. Van de trainer of van elkaar. Wij geloven in de kracht van deze combinatie van oefensessies, online leren en leren in de praktijk van het werk. Het is een afgewogen, aantrekkelijke mix van leerinterventies. Jouw medewerkers ontwikkelen zich zo tot een meesterlijk niveau.

Ervaar het zelf

Kun jij niet wachten om jouw medewerkers te laten oefenen in levensecht nagebootste praktijksituaties? Zet de eerste stap naar jouw team van stevige professionals en neem contact op met Bart Verhagen, directeur/adviseur van RadarVertige. Voor een rondleiding of voor meer informatie over de praktijkleerstraat RadarLAB.

Uitgelicht

Praktische informatie

Veelgestelde vragen

Voor wie is RadarLAB?

In RadarLAB wordt dagelijks getraind door BOA’s, straatcoaches, WMO-consulenten, sociaal werkers, woonconsulenten en iedereen met een publieke taak bij gemeente, sociale teams, UWV, politie en handhaving. Wil je zien hoe dat gaat? Reserveer dan je plaats en krijg een rondleiding van Bart. Hij maakt elke eerste vrijdag van de maand een ommetje door onze praktijkleerstraat en vertelt je alles over de trainingsmogelijkheden voor jouw organisatie.

Kan ik langskomen?

Sowieso! Want graag laten we je zien wat voor jouw situatie en jouw teams de mooiste mogelijkheden zijn in RadarLAB. Zin in een rondleiding? Elke eerste vrijdag van de maand kun je aansluiten bij Barts ommetje door onze straat. Onderweg vertelt hij je alles over de unieke combinatie van praktijkleren, blended en social learning voor jouw teams. Reserveer meteen je plaats.

Waar komt de naam RadarLAB vandaan?

Om weerbaar en wendbaar te zijn in het sociaal domein moet je kunnen trainen. Veilig, effectief en meesterlijk. Je hebt naast realistische oefenruimtes en trainingsacteurs ook de nieuwste inzichten nodig uit de (gedrags)wetenschap. Zo’n plek was er nog niet. En nu wel.

Net als in een compleet laboratorium kun je in RadarLAB afgewogen oefenen, succeservaringen opdoen, leerinterventies ervaren. En meer. Je kan meteen toetsen of je nu alles weet en kunt wat je straks weer nodig hebt in je werksituatie.

Hier komt alles samen: een praktijkleerstraat, trainingsacteurs, praktijksimulaties en natuurlijk toetsingsmomenten. Met RadarLAB geven wij het publiek domein een unieke oefenplek om leren in de praktijk te brengen en praktijk in het leren.

Wat kost trainen in RadarLAB?

Algemene informatie en de tarieven voor 2023 zie je hier. Staat jouw combinatie van dojo, leslokalen, woonhuis, winkel en verhoogde platformen om mee te kijken erbij? Check het meteen. En wil je maatwerk of informatie over de inzet van onze trainingsacteurs? Neem contact met ons op.

Hoe is RadarLAB bereikbaar?

Met het openbaar vervoer bereik je RadarLAB snel. Het is slechts 5 minuten lopen van bushalte Bovenkerkerweg in Amstelveen. Je kunt bij ons gratis parkeren en we hebben meerdere oplaadpunten voor elektrische voertuigen.