Samenwerking & Leiderschap

Teamleiders, managers, directeuren en bestuurders stellen zichzelf de vraag: “Hoe kan ik mijn leiderschap verder ontwikkelen en hoe blijf ik als leidinggevende effectief in de veranderende wereld waarin we leven?”

Download de whitepaper

Wat leer jij van onze trainingen?

 • Effectief samenwerken, wendbaar én koersvast.
 • Conflicten hanteren, analyseren en de-escaleren.
 • Krachtig leiderschap en sterke teams realiseren.
 • Schakelen tussen verschillende leiderschapsstijlen.
 • Feedback geven en ontvangen.
 • Het beste naar boven halen in teams.
 • Inspirerend leiderschap toepassen.

Het beste naar boven brengen en een positief verschil maken 

De maatschappij verandert razendsnel en ingrijpend en ook het publieke domein lijkt wel een snelkookpan. Succesvolle organisaties gaan daarin niet alleen mee, maar lopen daarin voorop. Dat vraagt om leiderschap. 

Krachtig leiderschap, effectieve samenwerking en sterke teams

In de afgelopen decennia is veel onderzoek gedaan naar de succesformule van succesvolle organisaties. Hieruit komt naar voren dat de stijl van de leider een heel belangrijke factor is. Daarbij gaat het in de kern om het vermogen om een positief verschil te maken. Een positief verschil maken betekent dat leiderschap veel meer is dan een functie die wordt uitgevoerd. Het gaat om de combinatie van wie de leider is, wat hij doet en waar hij dat doet. Deze drie dimensies vormen samen de cirkel van invloed van de leider. RadarVertige ondersteunt bij het ontwikkelen van authentiek persoonlijk leiderschap, krachtige leidinggevende vaardigheden, effectieve samenwerking en sterke teams. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van vitale succesvolle organisaties. En daarmee aan het creëren van een mooiere maatschappij.

Voor wie?

De leider van vandaag opereert in een uitdagende en dynamische context. Daar komt veel bij kijken:  

 • Vergroot de personal power vanuit jouw persoonlijke kern. 
 • Ontwikkel een eigen koers en het vermogen om deze te behouden. 
 • Krijg inzicht in je eigen stijl van leidinggeven en hoe je deze versterkt. 
 • Ontwikkel het vermogen om te schakelen tussen verschillende stijlen. 
 • Leer om je stijl flexibel af te stemmen op je medewerkers en je team.
 • Ontwikkel het vermogen om je team te versterken en te inspireren. 
 • Ontdek de mogelijkheden en de grenzen van gedeeld leiderschap. 

Inspiratie

Vrijheid

Vrijheid is durven groeien en evolueren naar een hoger niveau. Innerlijke transformatie is daarvoor een cruciale voorwaarde Op dit punt is Jan Bommerez  een belangrijke inspiratiebron. Hij heeft een unieke kijk op de ontwikkeling de maatschappij en organisaties en wat dit betekent voor leiders en professionals. Volgens Bommerez zitten we middenin de transformatie naar een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin kennis voor iedereen toegankelijk is maar het de kunst is om door middel van cocreatie en open dialoog antwoorden te vinden op de vragen en uitdagingen van morgen en overmorgen. Bommerez gebruikt voor zijn analyses bronnen uit de wetenschap, maar ook uit onder meer boeddhisme en kwantummechanica.

Bekijk hier het filmpje van Jan Bommerez

Kennis

Kennis geeft houvast wanneer je zaken wilt begrijpen en doorgronden. En kennis helpt om een doeltreffende aanpak te doordenken. Wij bouwen voort op de rijkdom aan kennis die er is. We integreren verschillende bewezen theorieën en combineren diverse modellen en methodieken. Uiteraard altijd met respect voor de bron. We maken veel gebruik van de klassieke en onbeperkt houdbare theorie over Situationeel Leidinggeven van Paul Hersey & Kenneth Blanchard, de messcherpe toekomstanalyses van Lynda Gratton over de ontwikkeling van werk en organisaties en het vermaarde Concurrerende Waarden Model van Robert Quinn, dat zijn waarde heeft bewezen voor allerlei organisaties overal ter wereld.

Meesterschap

Meesterschap betekent ‘meester zijn’. Op het gebied van het ontwikkelen van meesterschap zijn de ideeën over Positief Leiderschap van Kim Cameron een belangrijke inspiratiebron: wil je een organisatie met een hoog prestatieniveau, kijk dan wat je kunt doen om structureel een zo groot mogelijke positieve afwijking van het normaal te creëren. Met als het hoogst haalbare wat Cameron noemt een ‘virtuous condition’. Vrij vertaald: een meesterlijke, magistrale organisatie met een uitzonderlijk prestatieniveau. Denk bijvoorbeeld aan een topteam in de sport of een toporkest. Volgens Cameron groeien organisaties naar deze ultieme toestand toe, door bewust energie te investeren in het ontwikkelen van een positieve organisatie. En dat begint bij positief leiderschap. Bekijk hier de video

Wat kunnen we voor je betekenen?

Trainingen

Filter en sorteer

Soort

Loading…

Leertrajecten

Onze leertrajecten zitten bomvol competentiebeleving. Ze zijn performancegericht en op maat gemaakt voor jouw organisatie. Altijd langdurig, blended en met een palet van online en offline leren.

Lees meer

Innovatieve leerinterventies

Korte, impactvolle en verrassende leerevents. Dat zijn onze innovatieve leerinterventies. Creatief, theatraal, groots of juist kleinschalig. Altijd krachtig en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, bijvoorbeeld vanuit de breinwetenschap.

Lees meer

Flashtraining

Bizar veel leren in korte tijd én kennismaken met onze trainers en methodes. Dat ervaar je tijdens een flashtraining. Ook nog eens helemaal gratis!

Lees meer

Ben je benieuwd welke leiderschapsrol jou goed ligt? Doe de online test.

Doe de online sneltest

Refcases

Deze organisaties gingen je voor. Lees hoe wij een antwoord vonden op hun vragen.

WSP Midden Holland

Lees meer

UWV EURES

Lees meer

HTM Haagse Regio

Lees meer

Uitvoering Amsterdam

Lees meer

Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

Lees meer

Gratis flashtraining

Een flashtraining beleef je op jouw locatie. Het is een cadeau voor jou en je team. Vooraf bepaal je tijd, plaats en thema. Tijdens een flashtraining maak je kennis met onze trainer en je proeft van onze werkwijze. Ervaar hoe bizar veel jullie kunnen leren in korte tijd. Geen kosten!

Meer weten