Ervaar jij maatschappelijke druk?

Blijf je als leidinggevende in het sociaal domein brandjes blussen en je druk maken over onvolledige processen?

Lees meer

Waarom jij bij ons aan het goede adres bent

  • Je zoekt een partner met ervaring in het sociaal domein.
  • Je wilt een opleider met verstand van het werkveld, de transformaties en methodisch werken.
  • Je wilt bewezen trackrecord op het gebied van duurzame ontwikkeling van samenwerking en leiderschap.

Je wilt gerichte teamontwikkeling

De kwaliteit van de dienstverlening aan de burger staat voor jou centraal. Dat vraagt om een sterk en soepel draaiend team met professionele, vakkundige medewerkers.

Als leidinggevende vervul je een cruciale rol in een veeleisend speelveld. Je stuurt op het realiseren van kpi’s en gewenste resultaten. Je bouwt actief aan een volwassen cultuur waarin mensen elkaar feedback geven en werken volgens afspraak is afspraak. Je leidt je mensen met visie door veranderingen, stimuleert vernieuwing. En, last but not least, je investeert in een gezonde werksfeer en in de duurzame groei, vitaliteit en ontwikkeling van je mensen en van je team als geheel.

Aan ambities geen gebrek

Helaas is de praktijk vaak zeer weerbarstig. Jij herkent een aantal van deze veel voorkomende ongemakken vast: je wordt geleefd door een overvolle agenda en vliegt van het ene overleg naar het andere. Je wordt geconfronteerd met plotselinge wijzigingen in beleid, gebrekkige ondersteuning en stroperige werkprocessen. Er zijn problemen met ketenpartners. Je hebt te maken met ziekteverzuim en, op de koop toe, soms ook nog met gedoe in je team.

Ga er maar aan staan. Waar vind je de oplossing? Vaak werkt een sparringpartner goed. Wij horen dit steeds terug uit de praktijk: het geeft lucht om te praten met iemand ‘van buiten’ die jouw rol, jouw praktijk en jouw uitdagingen en dagelijkse dilemma’s kent en begrijpt.

Bij RadarVertige zijn zulke mensen voor jou beschikbaar. Ze zijn door de wol geverfd in de praktijk van het publieke domein. Met een sparringpartner beschik je over een spiegel voor je eigen visie en handelen. Onze sparringpartners kunnen veel voor je betekenen: als extra stel hersenen, extra ogen en extra handen. Gepokt en gemazeld.

Ook met een teamontwikkelaar aan je zijde kun je mooie meters maken bij de duurzame ontwikkeling van je team. Zeker als jij je laat bijstaan door een ervaren teamontwikkelaar.

teamontwikkeling

Je zult het herkennen uit je praktijk van alledag: het ontwikkelen van een team is een vak apart. Zeker als het de ambitie is om te groeien naar een zelf-organiserend of zelfsturend team.

RadarVertige brengt je graag in contact met specialisten die de specifieke expertise in huis hebben om een team te laten groeien. Dat gaat stap voor stap en bewezen effectief: Je maakt samen een speciaal voor jouw team op maat gesneden plan van aanpak en investeert gericht in de ontwikkeling van je team.

Methodisch werken

Het loont om te investeren in de kwaliteit van de dienstverlening door je mensen te faciliteren doelgericht te werken aan hun professionaliteit, vakmanschap en methodisch werken. Omdat dit vaak maatwerk is, heb je experts nodig met ruime ervaring met de methoden en technieken die essentieel zijn voor succes in het sociaal domein. Denk aan stress-sensitieve dienstverlening en motiverende gespreksvoering.

Bij RadarVertige zijn die experts er voor jou. Omdat elke organisatie en elk team eigen uitdagingen heeft, nodigen we je uit eerst vrijblijvend in gesprek te gaan met een van onze experts. Investeer vervolgens in een maatwerktraject dat werkelijk bij je past.

De rode draad in onze aanpak

Elk team is uniek. Daarom is onze aanpak altijd 100% maatwerk. Bij alles wat we doen, zijn jouw vraag en jullie ambitie leidend voor ons. Wij houden van complexe en uitdagende opdrachten. Altijd is dit ons doel: het realiseren van positieve, blijvende gedragsverandering. Daarom zijn al onze trainingen, leertrajecten en innovatieve leerinterventies gericht op maximale transfer naar de praktijk.

Dit realiseren we door onze interventies te bouwen op drie pijlers:

  1. Een gedegen wetenschappelijk fundament.
  2. Een op maat gesneden 70/20/10-aanpak. Dat is een afgewogen mix van klassikaal leren, sociaal leren en leren op de werkplek.
  3. Een set van bewezen effectieve leerprincipes.