Expertise

Flexibel leiderschap versterkt je team

Zaten er maar 70 minuten in een uur. Zoveel komt er op jou af als leidinggevende. Te weinig tijd, te weinig geld, te weinig mensen. Toch hou jij de boel draaiend. Jij wilt je leiderschapsstijl aanpassen op de situatie en zo structuur creëren in de chaos om je heen. Lees meer over situationeel leiderschap, zelfsturing en de kracht van feedback.

Een professioneel en soepel draaiend team

De kwaliteit van dienstverlening aan de burger staat centraal in jouw organisatie. Dat kan alleen maar met een professioneel, soepel draaiend team van competente medewerkers die gemotiveerd en fit zijn. Een team waarin iedereen een stapje extra zet, voor de burgers en voor elkaar. Juist dat vraagt om situationeel leiderschap. Van jou!

Waarom situationeel leiderschap?

Je weet wat situationeel leiderschap is: de kunst om je leiderschapsstijl af te stemmen op de opdracht, het project of de persoon. Je schakelt tussen sturend, begeleidend, steunend en delegerend. Want door je leiderschap per situatie af te stemmen, beïnvloed jij het gedrag van je teamleden afzonderlijk en je team als geheel. Hoe pas jij zelfsturing toe? Vanuit een duidelijk met consequent gedrag van jou. Onze ervaren teamontwikkelaars en trainers helpen je om die inspirerende leider te zijn waardoor jij jouw team in zijn kracht zet.

De kracht van methodisch werken

De wereld om ons heen verandert razendsnel. De maatschappij is continu in beweging en veel staat onder druk. Het publieke domein lijkt wel een snelkookpan waarin conflicten op de loer liggen. Dit vraagt om leiders die teams kunnen inspireren om methodisch te werken. Methodisch werken geeft je teamleden houvast en een gemeenschappelijk kader. Methodisch werken en maatwerk gaan goed samen en geven het beste resultaat. Welke methoden gebruiken jouw professionals?

Feedback is brandstof voor groei

Afspraak is afspraak. Voor jouw team is dat het fundament. Dat betekent ook dat iedereen openstaat voor feedback. Is dat wel zo in jouw organisatie en team? En hoe voorkom je dat de teamleden feedback ervaren als gezeur? Feedback geven en feedback ontvangen, kun je leren. Alleen zo groei je naar een team dat zelforganiserend is.

Hoe je positieve en blijvende gedragsverandering bereikt

Er zit veel kennis en kracht in je team. Die wil je optimaal inzetten. Bouwen aan (zelf)vertrouwen in het team is daarvoor de sleutel. Ons doel is altijd om een positieve, blijvende gedragsverandering teweeg te brengen. Dat is 100% maatwerk want elk team is uniek. Uiteraard zijn alle trainingen, leertrajecten en vernieuwende leerinterventies zo voor jou ingericht dat je ze meteen in de praktijk kunt toepassen.

Interventies op 3 pijlers

De interventies van RadarVertige zijn gebouwd op drie pijlers:

  1. Ze zijn wetenschappelijk onderbouwd en bestaan uit een set leerprincipes die bewezen effectief zijn.
  2. Ze zijn op maat gesneden in een afgewogen mix van klassikaal leren (70%), sociaal leren (20%) en leren op de werkplek (10%).
  3. Ze worden ondersteund door een online leerplatform op maat afgestemd op jouw team of organisatie.

Krachtig leiderschap in een dynamisch werkveld

Ontwikkel jij jezelf tot die inspirerende leider met een eigen, duidelijke leiderschapsstijl? Die kan schakelen tussen verschillende stijlen als de situatie daarom vraagt? Ja toch? Vergroot jouw persoonlijke kracht en neem contact met ons op.