Politie

Veelsoortig politievakmanschap. De politie staat midden in de samenleving. En dus wordt iedere politieprofessional geconfronteerd met actuele maatschappelijke vraagstukken en spanningen. Maar zaten die in je basisopleiding? Wij versterken jou vanuit die weerbarstige praktijk.

Download de whitepaper

Wat leer jij van onze trainingen?

 • Kennis van maatschappelijke onderwerpen.
 • Methodisch handelen, zowel bij incidenten als bij problemen.
 • Omgaan met polarisatie.
 • Herkennen van radicaliseringssignalen.
 • Multicultureel vakmanschap.
 • Verwarde personen.
 • Ondermijning.
 • Mensenhandel.
 • Gespreksvoering en communicatie.
 • Mentale weerbaarheid.
 • Digitale vaardigheden.
 • Persoonlijk leiderschap.
 • Politiek bestuurlijke competenties

Het versterken van de professionele ruimte

In de buurt lopen spanningen en het wij-zij denken op. Nieuwe maatschappelijke uitdagingen dienen zich aan. Als politiemedewerker moet je er voortdurend staan. Bij lastige situaties, met dreiging en geweld, en ook in rustige tijden. Dat zat niet allemaal in je opleiding bij je start. Je moet steeds meer samenwerken met burgers en andere partners. En ook binnen het team. Er gebeurt ook steeds meer online en daar wil je ook aanwezig en aanspreekbaar zijn. Je hebt achtergrondkennis nodig van nieuwe fenomenen om effectief te kunnen handelen. Hoog tijd om je handelingsrepertoire te verbreden en te verdiepen.

Makkelijke oplossingen inbrengen

RadarVertige traint vooral medewerkers uit de frontlijn, sociale wijkteamleden, handhavers en politie. Wij voelen ons verbonden met frontlijnmedewerkers en met hun maatschappelijke opdracht voor beter, veiliger samenleven. Aansluiten op de praktijk is ons motto.

We spreken de taal van de politie, kennen de dilemma’s en culturele aspecten. Dat maakt dat we geen makkelijke oplossingen inbrengen, maar samen met jou zoeken naar reële mogelijkheden.
Door onze verbinding met RadarAdvies lopen we voorop met kennis van nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. We begrijpen de dynamiek van de samenleving en de rol die de politie daar kan spelen.
Op het terrein van (persoonlijk) leiderschap hebben we ruime ervaring.

We begeleiden je bij het ontwikkelen van wie jij bent. Je weet je toegerust voor de opdracht waar jij en je organisatie voor staan.
RadarVertige vertaalt vraagstukken naar jouw praktijksituaties. Wat kun jij hier anders doen? Welke alternatieven zijn er? Daarbij staat het informele leren centraal. Op de werkplek, met en van collega’s, aan de hand van actuele casuïstiek.

Voor wie?

Voor medewerkers in de uitvoering en voor leidinggevenden

 • Generalisten.
 • Wijkagenten.
 • Opsporing.
 • Operationeel experts.
 • Operationeel specialisten.

Training

Onze trainingen zijn uitdagend, gericht op het versterken van je rol in de praktijk. Ze zijn van duidelijke meerwaarde en voegen toe. We vergroten je perspectief en je handelingsmogelijkheden. En je volgt ze met plezier gezien de dynamiek.

Innovatieve leerinterventies

Ons leren kent altijd een online-dimensie. Je volgt een e-learning, maakt een test en kijkt films. Voor je werk op straat benut je onze digitale tools zoals een app. Het informele leren op de eigen werkplek richten we methodisch voor je in. Coaching on the job kan zeer effectief zijn. Als geen ander kunnen we ook grote opdrachten voor de politie aan: van content ontwikkelen tot uitvoering.

Special

Je bent een operationeel expert wijk (OE) en je opdracht is om te zorgen voor coaching van wijkagenten en om echt te gaan zorgen voor een meer probleemgerichte aanpak door het team. Is het jou al gelukt? Zie ons leertraject OE wijk!

Wat kunnen we voor je betekenen?

Trainingen

Filter en sorteer

Soort

Loading…

Leertrajecten

Onze leertrajecten zitten bomvol competentiebeleving. Ze zijn performancegericht en op maat gemaakt voor jouw organisatie. Altijd langdurig, blended en met een pallet van online en offline leren.

Lees meer

Innovatieve leerinterventies

Korte, impactvolle en verrassende leerevents. Dat zijn onze innovatieve leerinterventies. Creatief, theatraal, groots of juist kleinschalig. Altijd krachtig en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, bijvoorbeeld vanuit de breinwetenschap.

Lees meer

Flashtraining

Bizar veel leren in korte tijd én kennismaken met onze trainers en methodes. Dat ervaar je tijdens een flashtraining. Ook nog eens helemaal gratis!

Lees meer

Refcases

Deze organisaties gingen je voor. Lees hoe wij een antwoord vonden op hun vragen.

Gemeente Alkmaar

Polarisatie Gemeente Maastricht

Lees meer

Mensenhandel – Nationale Politie

Lees meer

Gratis flashtraining

Een flashtraining beleef je op jouw locatie. Het is een cadeau voor jou en je team. Vooraf bepaal je tijd, plaats en thema. Tijdens een flashtraining maak je kennis met onze trainer en je proeft van onze werkwijze. Ervaar hoe bizar veel jullie kunnen leren in korte tijd. Geen kosten!

Meer weten