RadarAcademie

Leren heeft tijd en aandacht nodig. Daarom hechten wij veel waarde aan blended learning en online leerinterventies. We hebben er een eigen digitale leeromgeving voor ontwikkeld: de RadarAcademie.

Dit leerplatform is volledig op maat inzetbaar zodat wij je live, online of hybride leerinterventies kunnen aanbieden. Bij het ontwerpen en creëren van een afgewogen, attractieve mix van leerinterventies werken we steeds nauw samen. Met jou, je teams en je organisatie. Zodat de specifieke leerdoelen centraal blijven staan. De RadarAcademie is performancegericht.

Intenser en effectiever leren

In de praktijk betekent werken met de RadarAcademie dat het leerproces intenser en effectiever wordt. Deelnemers benutten op maat gemaakte trainingen en kennisbankartikelen en doorlopen globaal deze drie stappen.

  • In een persoonlijke online leeromgeving bereid je je voor op de trainingssessies die je gaat volgen. Met modules en educatief materiaal breng je je kennis op niveau.
  • Tijdens de trainingssessies pas je nieuwe vaardigheden toe en maak je de transfer naar je praktijksituatie.
  • Tussen de trainingssessies door oefen je in de praktijk met werkplekopdrachten en daarover systematisch te reflecteren. Dat doe je zowel individueel als in groepsverband. Online en offline.

Resultaat

Deelnemers geven ons terug dat ze de uitgekiende opbouw en de herhalingen prettig vinden. Dat wat je moet kennen en kunnen, beklijft beter en dat vergroot de eigen competentiebeleving en impact in de werksituatie. De RadarAcademie voorziet zo in vrijheid, kennis en meesterschap voor mensen, teams en organisaties in het sociaal domein.

De voordelen op een rij:

  • De RadarAcademie werkt altijd: ons eigen platform is onafhankelijk van de grote softwareleveranciers. Dat maakt deelname bovendien betaalbaar. Je betaalt op licentie basis en beschikt zo over je eigen een online leerplatform.
  • De RadarAcademie is gebruiksvriendelijk: Je ziet in de RadarAcademie continue hoever je bent in je leerproces. De opbouw is helder en je weet exact wat je moet kunnen en kennen voor je volgende trainingsmoment, werkplekopdracht of toets.
  • De RadarAcademie sluit perfect aan op jouw organisatie, leermanagementsysteem en praktijksituatie met de meest effectieve mix van lesmateriaal, vlogs, presentaties, kennisbankartikelen en toetsen.
  • De RadarAcademie is effectief. De uitgekiende opbouw en de wetenschappelijke basis maken dat jij je werkelijk competent weet voor je taak in het publieke domein.

Op maat voor jouw organisatie

De RadarAcademie sluit desgewenst naadloos aan op jullie learning management system (LMS). We laten je dat graag zien. Zo maakten we een Academie voor:

  • Incluzio en haar onderdelen (zoals de BTO, Amaryllis)
  • Wijkteams in het algemeen (www.wijkteamacademie.nl)
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken

Bekroond!

Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken maakten we Comma een unieke en uitgebreide online leeromgeving. Deze is bekroond op het World Media Festival. Met een Gold Award en een Grand Award.

Leermodules, bibliotheek en forum

Comma maakten we samen met Creápolis Media. Het is een verzameling van 18 verschillende leermodules over het consulaire werk van medewerkers van ambassades en consulaten. Denk aan een Nederlander die overlijdt of slachtoffer wordt van een beroving. Maar ook gaat de module in op vermissing, kindontvoering en huwelijksdwang.

Elke module is opgebouwd uit meerdere onderdelen: een zelfassessment, concrete handelingsinstructies, interviews met collega’s, video’s met gesprekstechnieken, een relevante interactieve casus, een oefentoets en een eindtoets.

Ook bevat Comma een uitgebreide bibliotheek en een forumfunctie. Comma is gelanceerd in september 2016 en wordt nu op dagelijkse basis gebruikt door medewerkers op alle 140 ambassades en consulaten over de gehele wereld.

Onderscheiden met Gold Award en Grand Award

Begin 2017 is Comma ingezonden aan het World Media Festival. Er waren 851 inzendingen uit 44 landen. Comma is onderscheiden met de Gold Award in de categorie Training, subcategorie Employee Oriented. Tijdens de Gala uitreiking viel Comma nog eens extra in de prijzen met een Grand Award in de categorie Training.

Ga naar werkwijze en methode om meer te weten over onze visie op leren.

Benieuwd naar een RadarAcademie voor jouw organisatie?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Die helpen je graag verder.

Ik wil graag advies

Direct contact 020 6433813 email