Online training Omgaan met emotie en agressie

Online trainingen ‘Omgaan met Emotie en Agressie’ zijn net zo effectief de gevoelige snaar als fysieke trainingen. Dat leerden we doordat we alternatieven moesten bieden tijdens de COVID-crisis. Lees hoe de Sociale Wijkteams in Almere de online basistrainingen ‘Omgaan met Emotie en Agressie’ volgden.

Sociale Wijkteams Almere

De zestien Sociale Wijkteams in Almere zijn er voor alle inwoners van Almere met vragen of problemen waar ze zelf niet uit komen. Ook als een bewoner goede ideeën heeft voor de wijk of als iemand anderen in die buurt graag wil helpen, kunnen bewoners contact opnemen met het wijkteam. 

De vraag van de klant

Onze medewerkers hebben te maken met emotioneel en agressief gedrag. Bewoners worden boos omdat ze niet krijgen wat ze willen. Of ze zijn verdrietig, omdat wat er is medegedeeld niet is wat ze hoopten. Onze professionals willen weten wat emotioneel gedrag is en wanneer het agressie wordt. Wat ze moeten doen om professioneel om te gaan met agressief gedrag. Niet alleen aan de telefoon, maar ook op locatie en bij huisbezoeken. Hoe werken we preventief rond agressie? Wat kunnen we vooraf al doen om het risico op escalatie te verkleinen?  

Het antwoord van RadarVertige

RadarVertige biedt de Sociale Wijkteams Almere een online basistraining waarmee professionals leren kordaat en doeltreffend op te treden tijdens lastige situaties. Deelnemers ervaren wat het stressmechanisme met hen doet en hoe ze hier controle over krijgen. Zij leren nieuw gedrag toe te passen in de werkpraktijk. Ook leren medewerkers het verschil tussen emotie en agressie en hoe ze hierop moeten reageren. Theorie, uitleg en instructies krijgen ze zoveel mogelijk via praktijksituaties. Samen oefenen medewerkers in het toepassen van instructies. Elke training sluiten ze af door het geleerde zorgvuldig te borgen. De manager faciliteert zijn of haar team hierbij. 

“Wij zijn zeer tevreden over de trainingen Omgaan met emotie en agressie van Radarvertige. In deze coronatijd maakte Radarvertige het mogelijk om online te trainen. Aanvankelijk hadden we daar twijfels over, maar we gingen toch in zee en zijn heel tevreden. Fijne trainers en acteurs. Natuurlijk is het online anders maar net zo effectief. Iedereen deed mee en mede door de luchtigheid ondanks het zware onderwerp, waren de reacties positief. Wij kunnen deze training ook online van harte aanbevelen.”

Resultaat

Wat een impact! Deelnemers zijn zich bewust van de eigen invloed bij het omgaan met emotioneel, grensoverschrijdend en agressief gedrag. Spanning herkennen, erkennen en beïnvloeden. Reacties van het lijf begrijpen. Ze beheersen het. Net als gedrag van de ander herkennen en indelen volgens de professionele norm. 
Dat vergroot het zelfvertrouwen om te interveniëren bij emotioneel, grensoverschrijdend en agressief gedrag. We zien bewust en professioneel handelen. Volgens de professionele norm. De hele organisatie is daar eenduidig in.

Whitepaper

Meer weten over Agressie en Weerbaarheid en onze visie? Download de whitepaper “Daar maken we werk van”.

‘Ik neem de deelnemer graag stap voor stap mee in het omgaan met agressie. Dat doe ik door praktijkgericht te oefenen zodat ze direct aan de slag kunnen. Doen wat werkt, daar krijg ik energie van en die geef ik weer graag door aan de deelnemers’.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met mij op

Buurtplein BV in Doetinchem geeft agressie geen kans

Lees verder