Succesvolle BOA visiebijeenkomst “Op naar sterk handhavingswerk” een feit.

Herziening van de PHB-modules, discussie over toekennen van de korte wapenstok, extra taken voor handhaving. Belangrijke onderwerpen die allemaal aan bod kwamen tijdens onze BOA visiebijeenkomst van 30 november jongstleden.

Sterk handhavingswerk vraagt om vernieuwing

Tijdens deze boeiende bijeenkomst op het RadarLAB van RadarVertige, waren meer dan 40 gasten aanwezig. Vertegenwoordigers uit diverse gemeenten waaronder de Gemeente Den Haag, Zwolle en Haarlem, maar ook de NS, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de Nederlandse BOA Bond en het boaplatform hebben samen meegedacht over de toekomst van het opleidingsstelsel voor BOA’s.

Een belangrijke conclusie die getrokken wordt gedurende deze bijeenkomst is, dat de PHB-cyclus 2023 nog te weinig maatwerk biedt en te veel op het examen gericht is. Sterk handhavingswerk vraagt om een echte vernieuwing!

Namens alle gasten willen wij in het bijzonder bedanken, Peter Van Vliet, adj directeur Operatie THOR Amsterdam en Richard Gerrits, voorzitter ACP-BOA voor hun waardevolle bijdrage gedurende deze visiebijeenkomst.

Bekijk hier de impressie van de dag