HTM Haagse Regio

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” Over een sterk team dat nog sterker wilde worden.

HTM Haagse Regio

HTM is het openbaar vervoerbedrijf van en voor de Haagse regio. Een professionele organisatie met een heldere ambitie: in 2026 is HTM in de zuidelijke Randstad voor nog meer mensen de vanzelfsprekende keuze naar hun bestemming, de regisseur van zowel traditioneel als innovatief vervoer van deur tot deur én een belangrijke ondersteuner van economische groei, welvaart en sociale samenhang. 

De vraag van de klant

Om de ambities waar te maken, investeert HTM voortdurend in leren en ontwikkelen. Het Team Techniek bestaat uit 10 senior managers, een mix van unieke persoonlijkheden en zij opereren in een veeleisende, vaak hectische werkomgeving. Samen zijn zij verantwoordelijk voor een breed werkveld bestaande uit verschillende disciplines.   

Om op het gewenste hoge niveau te functioneren zijn onderling vertrouwen en verbinding essentieel. Vanuit de wens om hierin te investeren, was er behoefte elkaar nog beter te leren kennen door met elkaar elkaars persoonlijke kracht, drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen te delen. Met als doel beter samenwerken vanuit meer vertrouwen en meer verbinding.   

Het antwoord van RadarVertige

Er zijn allerlei instrumenten waarmee je persoonlijke kwaliteiten, valkuilen et cetera inzichtelijk kunt maken. Vanuit RadarVertige zijn we nergens gebonden aan en dus werken we met allerlei tools. Denk aan Management Drives, TMA, Insights Discovery, Spiral Dynamics, DISC, MBTI, het Enneagram en Leaderschip Circle Profile. 

Volgens ons is het de kunst om steeds het juiste instrument te kiezen. Want elk instrument is slechts een hulpmiddel. Het gaat erom hoe je het gebruikt. En met welk doel.  Het team Techniek koos voor het Enneagram. In vier interactieve workshops zijn de 10 managers intensief met elkaar aan de slag geweest. Met als doel meer verbinding. 

“We hebben de samenwerking met Mark als prettig ervaren. Hij heeft een inspirerende en flexibele manier van trainen en met zijn open en persoonlijke houding heeft hij ons gefaciliteerd en geprikkeld onszelf, elkaar en ons team beter te doorgronden. Met goed getimede, trefzekere interventies heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van onze samenwerking, waardoor we beter in staat zijn om, vanuit meer ontspanning, de spannende vraagstukken waar we als team voor staan beter te tackelen.”

Resultaat

De gelaagdheid van het Enneagram maakt het mogelijk om net zover de diepte in te gaan als nodig en wenselijk is. De mensen van team Techniek zochten in de workshops doelbewust met elkaar de diepte op. Dit leidde tot een mooie en soms ook spannende ontdekkingsreis. Daarbij gaven de teamleden elkaar een diep inkijkje in ieders persoonlijke verhaal, kracht en kwetsbaarheid. Dat vroeg om lef. En vertrouwen.  

Een open en nieuwsgierige houding en de bereidheid om te delen bij de teamleden heeft ervoor gezorgd dat deze ontdekkingsreis heeft geleid tot een voelbare verdieping van de onderlinge relaties: meer verbinding. 

Whitepaper

Meer weten over Vitaal Leiderschap? En onze visie? Download de whitepaper Samenwerking & Leiderschap

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met mij op

Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

Lees verder

Uitvoering Amsterdam

Lees verder